Handgemaakte meubels

Handgemaakte meubels

Handgemaakte Meubels
In onze werkplaats worden naast allerhande restauratie timmerwerkzaamheden ook bijzondere meubelstukken vervaardigd, dankzij de kennis van verschillende stijlen en houtsoorten kunnen meubelstukken uit vrijwel iedere tijdsperiode ontworpen of gekopieerd en vervaardigd worden. Denk hierbij aan het vervaardigen van massieve meubelen, tafels, kasten, stoelen, bedden en allerhande gebruiksvoorwerpen als bijvoorbeeld snijplanken, statafels enz..
Ook kunt u in de timmerwerkplaats langskomen om voorbeelden en verschillende houtsoorten met eigen ogen te zien, zo van de boomstam uit ons eigen houtrek. Zo kunt u een juiste keuze maken voor een product en een stijl die bij u of uw woning of bedrijfspand past.
Kom kijken in onze werkplaats om zelf het gevoel te ervaren en het proces te volgen van de creatie van uw meubelstuk.

Restaureren 
Ook kunnen wij restauratiewerkzaamheden aan uw kostbare en waardevolle meubelstukken uitvoeren waarbij we zorgvuldig een juist passend stuk hout of fineer bij zoeken om het meubelstuk weer als vanouds vrijwel onzichtbaar kunnen repareren.
En indien gewenst, verstevigen, vermaken, vergroten of verkleinen van uw bestaande meubels kunnen wij ook voor u uitvoeren. Of een meubelstuk voor u bijmaken waar u er één van hebt en er graag twee van zou willen bijvoorbeeld.

De mogelijkheden reiken van moderne designontwerpen tot klassieke stijl meubels uit alle tijdsperiodes en worden ambachtelijk gemaakt met een authentieke uitstraling. Afgestemd op uw wensen werken wij met traditionele verbindingen en kwalitatief hoogwaardige houtsoorten die oneindig te kiezen en te combineren zijn zoals o.a. Frans eiken, Hard Maple, Europees Kersen of Amerikaans noten. Daarnaast gebruiken we hoge kwaliteit fineren die op kwaliteit, structuur en kleur gesorteerd wordt ingekocht en word verwerkt op vorm en maatvaste ondergronden.
“Ambachtelijk vervaardigde meubels staan garant voor een lange levensduur.”

Houtdraaien
Houtdraaien hoort ook bij meubelwerk wij vinden het mooi om bijvoorbeeld je eigen tafelpoten, handvaten of allerlei soorten knoppen en spijlen te kunnen draaien. Zo blijft het in eigen hand en onder handbereik en kunnen wij garanderen dat het meubel als een unieke eenheid wordt gemaakt.