Trappen

Trappen

Het maken van trappen gebeurt in onze werkplaats nog handmatig volgens de werkwijze en tradities van de oude trappenmeesters. Wij maken verschillende vormen en stijlen trappen, zoals open trappen, dichte trappen met stootborden en bordestrappen en plaatsen deze bij u thuis. Afhankelijk van de beschikbare ruimte wordt de trap berekend en op ware grootte in potlood uitgetekend op een zgn. uitslag waarbij indien nodig verdrijvingen worden toegepast om niet alleen een optimale looplijn te verkrijgen, maar ook het best passend in de beschikbare ruimte. Exclusieve trappen die bijzondere onderdelen bevatten als kuip- en wrongstukken, bordessen, gebogen trapbomen, ornamenten, gedraaide trapspijlen en hoofdbalusters zijn hierbij mogelijk. Keuze van de juiste houtsoort is erg bepalend voor de uitstraling van uw trap. U kunt kiezen uit veel verschillende soorten hout, bijvoorbeeld Mahonie, Iroko, Eiken, Essen en Yellow Poplar.

Ook voor andere authenthieke timmerwerken dan trappen kunt u bij ons terecht oriënteer u hiervoor rustig op de andere pagina’s van onze site.

Zelf plaatsen?
Indien u wenst kunt u vanzelfsprekend uw in opdracht gegeven werkstukken zelf plaatsen of monteren, en indien gewenst helpen wij u daarbij. We leveren de op maat gemaakte trappen of ander timmerwerk dan naar uw wens in onderdelen of in één geheel bij u af.