Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

“Schrijnwerkerij”
De naam is gekozen voor de liefde en het uitdragen van het traditionele vakmanschap van het echte authentieke ambachtelijke timmer- en meubelambacht.
Het echte handwerk met traditionele handgereedschappen dat gecombineerd wordt met de hedendaagse technieken waarbij we uiteraard ook gebruik maken van moderne gereedschappen en machines om de zware bewerkingen en voorbewerkingen uit te voeren met moderne zaag en schaafmachines.
Vanuit onze houtwerkplaats in de Hoeksche Waard leveren wij houtbewerking op maat en plaatsen wij maatwerk timmerwerken op locaties in de regio Hoeksche Waard en daarbuiten.

“Werkplaats”
U bent vanzelfsprekend van harte welkom een kijkje te komen nemen in de werkplaats van de Hoeksche Schrijnwerkerij waar Ben Trompetter die al 35 jaar actief in het vak zit en sinds 1994 een Timmer- en Aannemingsbedrijf heeft en zich de laatste jaren steeds meer heeft gespecialiseerd in het historische en authentieke timmer- en meubelambacht. Sindsdien vormt hij samen met zijn vrouw Jet van Es gemotiveerd en ervaren hele boomstammen om tot meubels, keukens, alle vormen van kozijnen, klassieke deuren, lambriseringen, sierlijk lijstwerk, trappen en nog veel meer. Met de Hoeksche Schrijnwerkerij leveren zij ambachtelijk vakwerk aan particulieren en bedrijven.

“Uniek werk”
Behalve standaard werk, is onze specialisatie houtbewerking op maat. Dit doen we in een gezamenlijk proces met de klant, u bedenkt of ontwerpt en wij zetten dit om in een uitvoerbaar ontwerp en produceren dit in een prachtig werkstuk.
Wij werken niet in standaard vormen en maten waardoor wij in alle vrijheid gepassioneerd met en voor u kunnen ontwerpen en creëren.
Door ambachtelijke kennis en kunde kunnen wij naar wens en op maat unieke en zeer degelijke meubelstukken en timmerwerken vertalen naar passende ontwerpen, gebruikmakend van klassieke verbindingen en technieken die kwaliteit en afwerking met een unieke uitstraling opleveren.
Wij werken met hoogwaardige materialen waarbij we ook een mix maken van traditionele materialen en de moderne materialen van heden.
We maken en monteren unieke werkstukken die passen bij de stijl van uw woning of bedrijfspand en daarbij maken we gebruik van de meest uiteenlopende houtsoorten.

“Hoekschewaards hout”
We gebruiken hoogwaardig massief hout bij voorkeur uit de regio dat we zelf uitzoeken en selecteren op kwaliteit, kleur, structuur en tekening.

We hebben ook een prachtige voorraad complete gezaagde boomstammen die dan ook per stam de zelfde kleur en structuur hebben die nodig is voor een compleet werkstuk.
De boomstammen komen bij voorkeur uit de Hoekschewaard of de directe regio en de rest van Nederland voor de meest voorkomende meubelhoutsoorten waarbij deze worden gezaagd en meerdere jaren aan de wind gedroogd om de juiste kwaliteit te waarborgen en garanderen zo ook duurzaam en verantwoord houtgebruik.
Zelfs gebuikt hout behoort tot de mogelijkheden en draagt daarmee bij aan verantwoord materiaalgebruik en recycling.

Milieuvriendelijk en ecologisch werken staat hoog in het vaandel en wij willen onze footprint zo klein mogelijk houden door het hoogwaardig gebruik van hout uit de regio en daarnaast het duurzaam en milieuvriendelijk afwerken daarvan.

“Onze filosofie”
Bij het uitvoeren van onze opdrachten kiezen wij voor een menselijk aanpak, op basis van wederzijds respect en vertrouwen ontwikkelen wij samen met u de ideeën en wensen tot een concreet geheel waar u het beste gevoel bij hebt. Hiervoor kunnen we gerust de tijd nemen, je moet het proces laten groeien en door dit rustig op te pakken en te laten bezinken krijgt het meer en meer een geheel.

De meerwaarde van ons bedrijf ligt besloten in de persoonlijke aandacht voor u als klant. Samen bespreken we alle mogelijkheden, waardoor u betrokken bent van ontwerp tot uitvoering. Kom langs in onze werkplaats om zelf het gevoel te ervaren en het proces te volgen van de creatie van uw werkstuk, het hout te zien, te voelen en te ruiken. Aandacht voor detail afgestemd op uw wensen en uw gevoel, zijn voor ons vanzelfsprekende begrippen.

Kortom: wij zijn pas tevreden wanneer u tevreden bent, samen streven naar het mooiste resultaat!