Machinaal timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk

Het gespecialiseerde machinaal timmerwerk is een combinatie van authentieke historische constructies met een verfijnde afwerking. Unieke werkstukken met een functionele bedoeling, versierd met ornamentiek in iedere gewenste stijl. Deze werkstukken of missende elementen kunnen aan de hand van foto’s en afbeeldingen of bestaande objecten nagemaakt worden. Het ontwerpen en vervaardigen van een eigen bijpassend stuk om een klassiek interieur een eigen karakter te geven, behoort hierbij tot de mogelijkheden.
Recente veranderingen aan een interieur, waarbij getracht werd het te moderniseren, kunnen ongedaan worden gemaakt, en weer verfraaid worden met een bijzonder werkstuk.
Lambriseringen kapot, vergaan of verwijdert wij kunnen deze elementen weer in originele staat terugbrengen in uw interieur.

De Hoeksche Schrijnwerkerij vervaardigd op ambachtelijke wijze producten die geheel afgestemd worden op uw specifieke wensen en op de bouwstijl van uw woning of bedrijf.

Boeiboorden, makelaars, lambrisering, architraven, lijstwerk of plinten? Zo kiezen we bijvoorbeeld altijd de meest geschikte materialen en houtsoorten in de meest bijpassende profileringen als het origineel of zoals u het wenst in nieuwe situaties

Wij houden van een persoonlijke aanpak en zitten daarom graag met u samen om de tafel. In de eerste gesprekken nemen we uw wensen door en geven we u gedegen advies over de mogelijkheden. Ook kunt u in de timmerwerkplaats langskomen om verschillende houtsoorten met eigen ogen te zien en te voelen met en zonder verschillende soorten afwerkingen. Zo kunt u uiteindelijk een keuze maken voor een product en een stijl die bij uw woning of bedrijfspand past.
Weet u in grote lijnen wat u wilt, dan komen wij bij u langs, zodat wij alles kunnen inmeten. Wij maken schetsen en productietekeningen en u ontvangt van ons een offerte.
Als alle afspraken gemaakt zijn, dan beginnen wij in onze timmerwerkplaats met de productie van uw timmerwerk en komen wij het eindproduct bij u plaatsen.